slottet

slottet

Kolla, jag ska bo i ett hus med torn!

Kommentarer:
Postat av: antz

yeah! det huset känner jag ju igen! fan vad grymme.

Postat av: Aldrig bott i torn

Torn är hett. Jag ska flytta in i ett slott med torn när jag blir stor.

2006-01-25 @ 12:54:29
URL: http://hamlet.blogg.se
Postat av: Tom

Gud så lyxigt!

2006-01-25 @ 13:54:20
Postat av: Anna

Tja.
M ska från och med fredag skriva dagliga krönikor i metro. Från och med fredag är det jag som tar bussen till Alnarp. Kosta vad det kosta vill.
Tack för idag. Jag lovar att du ska få tillbaka dina pengar. Jag känner mig som en snyltare. Usch usch.

2006-01-25 @ 21:52:23
Postat av: Maria, varför har du inte berättat?

Den 17 september gästade jag Lasse Bengtsson i kanal 4 för televisionen. Det var en intervju på nästan trettio minuter. Rektionerna från tittare och lyssnare var överväldigande. Många ringde direkt efter programmet och ville komma i kontakt med mig. Jag mottog åtskillig elektronisk post från förtjusta människor som tagit del av inslaget.

Den 13 september satt jag i TV 8 och samtalade med Carl Hamilton om min bok ”Lustmördarna”. Den 23 september i år släpptes den boken. Det var och är mitt tjugotredje alster sedan debuten den 25 oktober 1983. Med tanke på att jag liksom alla andra författare bedöms i förhållande till tidigare verk är jag tacksam och nöjd med bemötandet av nämnda roman i pressen.

Expressen av alla tidningar, Upsala Nya Tidning, Gefle Dagblad, Sundsvalls Tidning, Nerikes Allehanda och Ystads Allehanda hyllade boken och några av dem utnämnde romanen till ett mästerverk. Även Aftonbladet, Sydsvenska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad och Dagens Nyheter gav lovord med vissa reservationer och så bör det vara.

Jag lär mig av olika reaktioner på mina böcker, förutsatt att kritikerna är kloka, omdömesgilla och sakliga. De infama och förutbestämda recensionerna lägger jag bland soporna i huset.

Det är inte sant att jag delar in människorna i goda och onda. I alla högsta grad visar jag på komplicerade själsliv och mångbottnade personer i mina romaner. Jag behöver inte anstränga mig för att peka på denna hållning i verken.

Bokmässan i Göteborg var synnerligen lyckad för min del. Tre av mina framträdanden tilldrog sig inför fulltalig publik. Vid seminariet med Lärarnas Riksförbunds ordförande Metta Fjelkner tvingades flera människor vända i dörren, ty de fick inte plats i lokalen som rymde tre hundra personer.

Jag gjorde en inspelning för TV i programmet Babel under mässan. Den 13 oktober filmas jag på Österlen för Bokbussen som skall sändas senare under hösten i Sveriges Television. John Crispinsson står för intervjun.

Under de månader som förflutit av året 2005 hittills har jag gjort åtskilliga framträdanden i olika sammanhang, vilket framgår av min agenda på hemsidan. Det har skett i kyrkor, olika företag, bibliotek, högskolor och på många andra ställen runtom i Sverige.

Den 14,15 och 16 december framträder jag med musikgruppen Tales på Viktoria-Teatern i Malmö. Det skall bli roligt och spännande att åter möta de duktiga musikerna Peter Tegnér, Jessica Ottosson och Peter Fredman. Vi har ju samarbetat många gånger tidigare.

Jag fortsätter att skriva krönikor i Dagens Arbete. Det har jag gjort i fyra år nu och jag efterträdde Göran Tunström där. Jag skriver elva krönikor per år. Det är en god skola för den personliga stilen i språket och utmaningen att hålla formatet.

Resten av året kombinerar jag familjeliv med framträdanden och arbetet med en ny roman.

2006-01-27 @ 23:31:25
Postat av: maria

Åh Björn!
Äntligen har du hittat hit!
Som jag har längtat.
1000 kyssar

2006-01-29 @ 16:40:41
Postat av: Anna

Det Vuxna Språket; En liten parlör:

Pappa (nyss 50 fyllda):
Vill du inte sitta med oss i vardagsrummet och lyssna på musik?

Översatt till svenska:
Analys av mitt blues-bands senaste skiva. Varaktighet: Minst tre timmar. Närvaro obligatorisk.

2006-01-29 @ 23:17:16
Postat av: christopher

asså gå och kolla trollet typ det finaste vi haft i skylten på hundra år. säg till när jag kan kommma på housewarming-party. stora glad hälsningar mig

2006-02-01 @ 22:17:24
Postat av: maria

Du måste skoja. Jag var helt säker på att du drev med mig. Sen gick jag förbi fönstret med trollet. Ruskigt.
Vi måste bara fixa en kristallkrona, sen är du hjärtligt välkommen. Det blir en fest!

2006-02-02 @ 16:50:36

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits