slottet

slottet

Kolla, jag ska bo i ett hus med torn!

Inför workshop Illustrations- och ritteknik 26/1- 2006

 

Under dagen kommer vi bland annat att arbeta med narrativa collage som visar atmosfären av din önskan om vad platsen skulle kunna vara. Du kan ta utgångspunkt i en bild, en text, en dröm, ett musikstycke, ett djur, en händelse, ett minne…

Börja samla på bilder och ta med tidningar, kataloger och dy som vi kan klippa i, sök på internet, teckna också egna bilder eller rita av andras fotografier, illustrationer, reklam osv

Tag med sax, limstift och något att klistra upp på samt skisspapper och blyertspenna.

 

Tänk också på metaforer, analogier, liknelse, kiasmer, talesätt, ordspråk, tautologier, entymem, begrepp som kan hjälpa dig att på ett mer komplext sätt beskriva din plats.

 

Det är inte viktigt att veta exakt varför du väljer just dessa bilder, liknelser osv.

Välj med hjärtat. Vi ska arbeta med fragment.

 

Tag också med dina förslag på konceptskisser.

 

Hälningar,

Sabina


skånes historia

1574  Kronoborgs slott anläggs. Syfilis ökar lavinartat i Danmark och kungens förslag till lösning gick ut på att stoppa de prostituerade i säckar och sänka dem i  havet.

Saker som stör

Kaffeautomaten på femman svämmar över + mögel i spillhinken. Vill spy. Snövallar framför containern. Omöjligt att ta sig dit helskinnad med säckakärra + stort lass tidningar. Sven-Gunnar insnöad någonstans i skåne. Tar sig inte ut = tar sig inte heller till jobbet = jag sitter på sydis och drömmer om bättre tider.

sakta men saffran

anna, tack för skivan med dö smal elektro (stort tack även till charlie)

Skåneresa med Karl och Sabina.

vrak

Vi ska kolla på vrak och frysa ihjäl. Jag kommer att slira ner för klipporna och dö. Try kommer att dansa en snabb glädjedans.

saxat från webben

Landskrona, stad och centralort i Landskrona kommun. Kallas även staden i vinden och uttrycket Det bästa med Landskrona är Köpenhamn, myntades skämtsamt på 1960-talet, när det fortfarande gick båttrafik till Köpenhamn. Med ett citat har Landskrona även benämnts En skön och märkvärdig stad. Men under senare år har Landskrona även fått öknamnet "Ghettot".

hits