En uggla till

uggla


Söt uggla

en uggla till

Jag får blödande magsår på en sekund av att tänka på veckans schema. Jag vill bara sova. Inte gå till skolan. Inte gå till jobbet. Inte gå till doktorn.

Zzz

kassett

En nöthjärna med skyddat nummer telefonterrade mig hela natten. 27 samtal mellan 2.30 och 4.17. Inget svar.

Morgon på jobbet

8.14 Kliver ur forden. Ser att den klänningen fastnat i bildörren och fladdrat för vinden hela vägen till jobbet. Sot och olja högt och lågt. Går med raska steg till vaktmästeriet och klipper bort de smutsiga delarna. 8.19 Jeanette välkomnar mig med en kram och ett "hej min lilla larv". 9.30 Byte av lampa på damtoaletten. Måste ringa efter förstärkning. Andreas a.k.a. Raggaren-Andy på fastighetsservice kommer till undsättning. 10.00 Amanda från genusklassen dyker upp. Lika söt som vanligt. Jag frågar om hon fått mitt sms. "Oj, var det från DIG? Jag som trodde att det var från Maria, nöjeschefen."

Attans attans

en halv kopp kaffe rätt ner i tangentbordet. Snart blir det kortslutning!

Spännande händelser i vardagen del 2

to do

Cykelhjulet låste sig när jag cyklade mot kb i stresspanik. Skivorna flög all världens väg och jag sölade snabbt ner mig med olja och annan skit i i tröstlösa försök att åtgärda eländet. Lillebror, som inte suttit bakom en ratt sen vi jobbade på städet i trelleborg 2002, fick rycka ut och hämta mig i mazdan.

Sen blev det en fest med Emilia och och några till. Bartendern höll för öronen och sa att vi bara spelade p3-hits. På vägen hem terrade jag Johan från dynamitduon reflx genom att rappa högstadiehiten "vad väntar du på?".


Spännande händelser i vardagen del 1

Igår fick jag ett hett tips om en läckande brandsläckare. Jag checkade läget. Mycket riktigt, brandsläckaren i kopieringsrummet läckte vad jag trodde var kolsyra. Med exalterad förtjusning ringde jag till fastighetschefen för att rapportera. Besvikelsen var total när det visade sig vara ett rör i taket som sprungit läck = avloppsvatten högt och lågt.

lägenhet uthyres

Nope, jag behåller 1rok på hillerödsvägen ett tag till. Det är nog bäst. Jag har bestämt för mig att jag är sämst i världen på att bo ihop. Dessutom är det omöjligt att flytta allt mitt bråte till en annan adress.

Ett avtal är ett avtal

Shit, läser Björti min blogg??? Då är det dags för omedelbar skärpning från min sida. Snart snart, jag ska bara kopiera 120 sidor "Elva skäl till varför tillväxtföretag är framgångsrika" och plantera om blommorna i arkivet.

respekt för lag och ordning

sjöbo


SID

SID


tisdag med helium

helium
På lunchen sjöng Andrea en visa som var så snuskig att jag rodnade i en kvart. Jonas gick som vanligt runt och smekte sina styva bröstvårtor och pratade silikonbröst medan han visade passionerade sms från sin 35-åriga tjej. Nu vill jag sticka hem fort som tusan och gå till sängs med en isblåsa på skallen.


Lördag på jobbet

Yes! Jag är ensam på kontoret. Vilken fest det är! 900 profilbroschyrer att lägga in i det tomma arkivet. Jag sitter på knä på heltäckningsmattan och trycker ut etiketter.

 


Skogens dag i Torup 4/9

Skogens dag arrangeras för att alla barn, ungdomar och vuxna skall få lära känna skogen som naturupplevelser och en plats för rekreation. En plats att vara rädd om och återvända till.

- Barnverksamhet
- Tova
- Träsnurror
- Kaniner som hobby
- Brödbak
- Guidade rundturer
- Musik
- Höstkök


Tack för maten, den var god

Det blir ingen dans på crush för min del imorgon. Ingen kokossprit och ingen öl. Jag ska jobba fredaglördagsöndagmåndagtisdagonsdagtorsdagfredaglördagsöndag och så vidare.


Ny broschyr: Solna korv

Jag knäcker hos tjejerna i produktionen idag. Min uppgift är att ringa runt och be obskyra företag om annonsmaterial till kommande profilbroschyrer. Det var supernervigt i början, så jag rev ett papper i tusen bitar och drack tre snabba koppar kaffe för att bättra på modet. Det är läskigt att prata i telefon med främlingar. På lunchen berättade Ann-Charlotte en fräck historia om en väninna som blivit helt ihopsydd efter att ha fött barn. Mycket intressant. Nu ska jag uppdatera arkivet, sen blir det förhoppningsvis lyxmiddag hos sweet Kakan.

Kan man lasta tolv ton på en vagn?

- Kan man lasta tolv ton på en vagn?

- Nä, det kan man inte.

- På en boogievagn då?

- Ja det kan man.

- Vi tar det i vickan.

- Vi kör dit med min bil.

-Det går inte in i min hjärna att det kan bli billigare. Du vet, skåne är ju så jävla litet. Malmö - Falkenberg tar  en timme. 

 


Huvudvärkstabletterna går åt som smör i solsken

En burk magnecyl är redan avverkad. Det är kris på sydis. Gnäll gnäll gnäll. Min favvotjej på js, Cilla, hade ritat ett finfint porträtt av mig igår. Sammanfattning följer här: tova i håret, hemmagjord sleten tröja, kort liten kjol och dyra skor. Jag rördes snabbt till tårar, vilket betyder att även jag är ur balans dessa dagar. Det blev såklart ingen bebis. Något annat är fel. På fredag ska Percy berätta vad det är som händer i magen på mig. Min gissning är att spiralen har flippat totalt.

Anständig tjej

Carolina väckte mig med ett mumlande: "Är inte klockan lite mycket nu, Maria?" Jo, men visst. Klockan var extremt mycket. En timme efter att arbetsdagen borde ha börjat låg jag på en madrass på rödklintsgatan två mil från jobbet. I all hast lånade jag en lyxig och sedesam (trodde jag) klänning från utlandet och gjorde sen mitt bästa för att köra forden som en oljad blixt till krusegatan. Nu går jag runt med en gammal kvällsposten framför skötet för att inte skrämma livet ur folk i min närhet.

Stämningen är på topp

Idag kom ett nytt nummer av tidningen Café, till vaktmästeriets stora förtjusning. Det blev genast vilt slagge. Nu rullar jag tummarna vid mitt skrivbord och väser när humanisterna går förbi. De händiga personerna får så klart min välsignelse. Snart kommer kakan hit med en katastrofleverans. Jag har bett om medicin och graviditetstest. Hu

Ännu en tur i Svedala

Vildsvinen är kvar! Det finaste med Svedala är vildsvinshägnet på västerkulla. Grisarna bor i hyddor och har halmhögar att vila i. Jag och Carolina satt och stirrade på dem i en timme igår. Jag matade en kulting med potatis och äpplen. I vanliga fall har jag med mig paprikachips och morötter, men det blev extremt stressigt igår, så jag hann inte köpa det innan jag skulle träffa Carolina. Carolina är världens sötaste, hon hade lagat ett rejält mål mat åt mig. Quornbiff, sås och potatis. Till det fick jag en bit gurka och en halv tomat = riktig mat, inget trams med bulgur och couscous. Vi promenerade runt och gick till dungen (där dungengänget brukade offra kaniner, ekorrar och fåglar) och gungade.

tisdag på jobbet

stress


sjönöd

sjönöd


Prince med Antz

eskimå

Antz, lova att du dansar som Prince på fredag. Det kommer att göra succé på golvet.

utmaning från Berlin

Klubben var verkligen från helvetet. Vår guide i Berlin sa att vi skulle gå dit. Mitt under Pippi långstrump-låten stoppade dj:n musiken och skrek"Hier kommt Pippi Langstrumpf. Tjolahopp, tjolahej, tjolahoppsansa", med en sån basröst som brukar vara i Scooterlåtar. Du får 1000 spänn om du vågar göra samma sak. /Tom

Jag trodde att jag skulle dö!

spisa skivor

Bloggeliblogg. Fin helg! Lördag: Vaknar med ett skrik vid nio. Stark känsla av att tonfisken i magen har börjat simma runt. Kanske inbillning. Vet ej.

En härlig tid

Förr i tiden lät det så här: S: "Maria, kan du rycka in? Jag är halt efter att ha baddat min fotsvamp med tea tree-olja. Foten har svällt upp och skinnet på tårna har ramlat av. Jag måste vila i en månad, minst." S-G: "Maria, jobba för mig. Jag måste ta ledigt för att åka till norrland där jag har min bror. Resan dit kommer att ta en vecka eftersom jag ska åka postbil mellan Östersund och Luleå. Det blir billigast så. Vet ej när jag kommer hem. Om ett tag." E: "Kan du jobba för mig? Jag ska till Visby på hundutställning. Blir borta ett par dagar." J: "Har du lusta att tjäna lite extra? Det är fotbolls-VM. Jag tänkte sjukskriva mig." I år har arbetsmoralen stigit drastiskt. Mina arbetskamrater jobbar hårt för att ha råd med "nya takpannor till kåken". Nu ska jag läsa Dagens arbete och sluka Björn Ranelids senaste mästerverk: Mannen - en zoologisk sensation.

Jobb

k

fredag: 11.00 Uppsatshandledning i lund med Milli och fröken. Fröken (med rynkad panna och bebis i magen) kedjeröker utanför institutionen: "Jag ser att ni som vanligt inte har tagit till er av det jag sa förra gången vi sågs." 13.00 Min favvoklänning på rea. Grymme. 14.00 En sväng med forden. Räddar Milli från ösregnet på Gustav. 16.00 Chili con carne+ris med Curly och Milli. Kaffe till dessert. Curly hittar min snusgömma bredvid sängen. 17.00 Inga mynt = överhängande risk för årets tredje p-bot. Vankar av och an och spanar efter parkeringsvakter genom espositos fönster medan Curly fyndar. 18.00 Lyxmiddag hos Curlys päron. 18.30 Curlys bohem till lillebror dyker upp.

Carolina, fimpa skåneresan och kom hit!

psst


hits