skola

växt

fredag: Vaknar på roslins väg 14 C. Kilar till konditori Valhall iklädd träningsbyxor och militärskjorta från före kriget. Klockan är nio. Killen framför mig i kön köper en tårta. Jag sticker hem och hämtar forden. Fångar upp Jennifer vid konserthuset. Hon har lyxkaffe med sig. Tack Jennifer! Vi pressar forden till det yttersta för att hinna i tid till lignostentan. Jag missar avfarten till Åkarp. Hamnar i bilkö mellan Hjärup och Lund. Kör vilse i Lomma och kommer en kvart försent till skolan. Givande bildiskussion om hemska hemska genusinstitutionen och knäppa fröknar.

Växtkännedom

växt

Oj, vilken helg!
Fredag: Sista dagen på JS, A-C ger mig en liten blomma utan kruka i avskedspresent ("Visste du att krukorna kostar mer än hundra kronor nuförtiden"). Spelkväll. Tom går vilse mellan kronprinsen och Hillerödsvägen. Anton försvover sig. Vi lagar lyxsallad och pimplar Amandas vin med guldtråd. Bakar kanelbullar. Kalle är en sockerbagare med stil och klass. 

Lördag: Skogsutflykt med Bizzos matiga äggamackor. Vi går varv runt Torups slott och kelar med kaninerna på statarmuseet. Spänningen är som vanligt på topp när Anton sitter bakom ratten! Vildsvinen är kvar i Västerkulla. Kultingarna får kanelbullar och äpplen. Det blir vilt slagge. Vi letar efter sagobockarna som brukar svischa över ängen. Jag fastnar med byxorna i en gammal stock.
Cruisar lite i Svedala city med Antons lyxiga Nissan. Sen blir det Kalle och chokladfabriken på Roslins väg. Jag och Anton spelar i vinylbaren. Det snurrar efter 3 öl. Jag dricker en zingo snabbt och käkar några salta pinnar. Allt är frid och fröjd. Alla är snälla. En man från Hammenhög visar bilder på sitt barn och vill att vi ska spela Abba eller metal.

Söndag: Solskenspromenad i hamnen. Brunch med Sara och Kakan i vinylbaren. Blåbärspaj! Fint som snus. Eftermiddagskaffe hos morfar. En liten tur med bilen.


Några ugglor till kakan

ugglor


På jobbet

sommar


Aldrig smakar en macka bättre...

chococat

Världens bästa och roligaste jaktblogg finns
här!

Jag sitter på vildis och stirrar ut mot parkeringen. Tom gav mig en stadig middag när jag kom hit. Vi planerade årets hetaste cocktailparty med hjälp av Husmoderns lexikon för etikett och god ton. Sen bjussade Carolina på en kopp brunt. Det är fint att vara här.


hits